Επιχείρηση “Κονκαρδιέρα”

Η ιδέα για την αγορά της πρέσας για κονκάρδες όπως και η παραγωγή τους, μας ήρθε λίγο πριν το 10o αντιρατσιστικό φεστιβάλ Λάρισας. Αφού είδαμε και πάθαμε με τις τιμές της «ελεύθερης αγοράς», βάλαμε κάτω τα δεδομένα και τα φράγκα που είχαμε και είπαμε: «γιατί να μην το κάνουμε μόνοι μας»; Έτσι, λοιπόν, τολμήσαμε να αγοράσουμε την πρέσα ώστε και να τυπώσουμε τις κονκάρδες για το φεστιβάλ, όπως σκεφτόμασταν, αλλά και για να έχουμε τη δυνατότητα να τυπώνουμε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε.

Το εγχείρημα αυτό δεν έχει ούτε κερδοσκοπικό αλλά ούτε και βιοποριστικό χαρακτήρα. Σε πρώτη φάση σκοπός είναι η απόσβεση της πρέσας. Η συνέχεια αυτής της προσπάθειας είναι η δημιουργία ενός ταμείου αλληλεγγύης ενίσχυσης του κινήματος (πολιτικοί κρατούμενοι, έξοδα για δικαστήρια, ενίσχυση άλλων παρόμοιων εγχειρημάτων, κ.α.)

Πέρα από το γεγονός ότι προτείνουμε έναν εναλλακτικό τρόπο παραγωγής κάποιου προϊόντος χωρίς να βγάζει κάποιος υπεραξία από αυτό, προσπαθούμε για την δημιουργία ενός ταμείου αλληλεγγύης για τις ανάγκες των αγώνων των από τα κάτω, ομορφαίνουμε την εμφάνιση μας και περνάμε μηνύματα στην καθημερινότητα μας και τους γύρω μας…

Σε αυτό το μέρος του blog μας θα υπάρχει γενική αλλά και ειδική ενημέρωση για το εγχείρημα…
Για όποιον ενδιαφέρεται για παραγγελία ας επικοινωνήσει μαζί μας μεσω mail για περαιτέρω ενημέρωση…

Το κείμενο από την επιχείρηση “κονκαρδιέρα” μπορείτε να διαβάσετεσε σε μορφή docx εδώ

και σε μορφή pdf εδώ