Εκδήλωση- Απολογισμός για το μπλουζάκι οικονομικής ενίσχυσης

Πριν δυο μήνες περίπου αποφασίσαμε να αθροίσουμε τις όποιες δυνάμεις μας με το ταμείο αλληλεγγύης πολιτικών κρατουμένων. Γι’ αυτό πρωτοβουλιακά τυπώσαμε ένα μπλουζάκι (προς διάθεση με αντίτιμο) με τα έσοδα της πρωτοβουλίας να πηγαίνουν στο ταμείο αλληλεγγύης πολιτικών κρατουμένων. Η προσπάθεια ξεκίνησε στο 8ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Λάρισας και κάπου εδώ κλείνει ο χρονικός της κύκλος. Το τέλος του εγχειρήματος θα συνδυαστεί με μια εκδήλωση-συζήτηση τόσο για το ταμείο αλληλεγγύης όσο και για τις επόμενες δράσεις μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Παράλληλα θα γίνει και ένας οικονομικός και πολιτικός απολογισμός του εγχειρήματος. Η εκδήλωση θα γίνει στη Λάρισα, στον  κοινωνικό χώρο paratod@s την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 20:30′.

   Τυπώσαμε 120 μπλουζάκια με ένα σκίτσο του Johnny Negri. Η πλειονότητα διατέθηκε σε τοπικό επίπεδο. Στο ποσό που συγκεντρώθηκε προσθέτουμε και ένα ποσό από το ταμείο μας για την στρογγυλοποίηση (προς τα πάνω.) και για μεταφορικά έξοδα έντυπου υλικού για τα οποία τότε επιβαρύναμε συντρόφους από την Θεσσαλονίκη. Παραδίδουμε στο ταμείο το ποσό κρίνοντας πως το πρόσημο του εγχειρήματος ήταν θετικό, το ποσό ικανοποιητικό για τις δυνάμεις μας και με δεδομένο πως η αλληλεγγύη δεν είναι ούτε μόνο υποχρέωση ούτε μόνο οικονομική στήριξη.

   Δημοσιοποιούμε το εγχείρημα και για να ενημερώσουμε όσους βοήθησαν ή συμμετείχαν και για να σπάσουμε τον τρόμο της σιωπής και για να δώσουμε το έναυσμα για άλλες όμοιες προσπάθειες όπως και εμείς πήραμε το έναυσμα από προηγούμενες. 

   Ο οικονομικός απολογισμός θα δημοσιοποιηθεί στην εκδήλωση ενώ θα ενημερωθούν αναλυτικά τόσο το ταμείο όσο και σύντροφοι που συμμετείχαν (Johnny Negri κτλ). Δεν δημοσιοποιούμε το ποσό στο μέσο ή αλλού για ευνόητους λόγους και γιατί κατά την γνώμη μας δεν υπάρχει λόγος να το πράξουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *