Remember Remember the 6th of December

Επιλέγουμε να κατέβουμε στο δρόμο όχι για ένα ακόμη ετήσιο μνημόσυνο ενός ακόμη δολοφονημένου, ούτε για  μια ακόμη ετήσια επέτειο μιας εξέγερσης, αυτής του Δεκέμβρη του 2008. Η μνήμη μένει ζωντανή όχι με πολιτικά και θρησκευτικά μνημόσυνα αλλά με διαρκείς αγώνες και με αγώνες διαρκείας!

Με ακηδεμόνευτους αγώνες, με μαζικές εργατικές απεργίες, με αυτοδιεύθυνση των αγώνων και της ζωής μας, με αλληλεγγύη.

Αλληλεγγύη σε απεργούς, όπως της Χαλυβουργικής που δίνουν σκληρή μάχη για πάνω από ένα μήνα. Αλληλεγγύη σε κοινωνικούς αγωνιστές που διώκονται γιατί αντιστέκονται και διεκδικούν. Αλληλεγγύη σε μετανάστες στόχους ρατσιστικής βίας και εκδικητικής κρατικής αντιμετώπισης μετά των αγώνα των 300. Αλληλεγγύη στα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα – άνεργοι, άστεγοι, απολυμένοι, επισφαλείς εργαζόμενοι, ανασφάλιστοι, μη έχοντες να πληρώσουν χαράτσια με κίνδυνο να στερηθούν το ρεύμα και το νερό- που αντιμετωπίζουν πιο οξυμένα τα άμεσα, καθημερινά προβλήματα.

 

Τιμή στους νεκρούς μας αποδίδουμε με την καθημερινή πάλη ενάντια  στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά την ανισότητα και συντηρεί το άδικο. Θεσπίζει αντισυνταγματικούς νόμους, απάνθρωπα νομοθετήματα και μνημόνια. Σπέρνει  με φήμες και χειραγωγημένη μαζική «πληροφόρηση» την σιωπή, τον φόβο, την δυστυχία και την συνενοχή. Καταπατά δικαιώματα και ελευθερίες, εκδικείται με αθρόες συλλήψεις, προβλέψιμες δίκες και εκδικητικές ποινές όπως οι πρόσφατες συλλήψεις στις 17 Νοέμβρη στην Λάρισα και ότι ακολούθησε έξω από την ιατρική, στα κρατητήρια και στην αίθουσα του δικαστηρίου.

 

Είμαστε πάλι στο δρόμο γιατί δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε.

Τον ένστολο κρατικό δολοφόνο αστυνομικό!

Τον κρατικό μηχανισμό που εκκολάπτει ένστολους ή μη τραμπούκους και δολοφόνους!

Το ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ «κοινωνικό» πλαίσιο που πότε σιωπά, πότε αλληθωρίζει, πότε συγκαλύπτει και πότε οπλίζει κρατικούς τραμπούκους και δολοφόνους!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ & ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ και ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΠΛΟΚ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

Τρίτη 6 Δεκέμβρη Συγκέντρωση και πορεία στην πλ. Ταχυδρομείου στις 6.30μμ

Ανοιχτή συνέλευση Λάρισας


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *